Интернет платформа ще представя  обобщена информация за възможностите за туризъм

...
Интернет платформа ще представя  обобщена информация за възможностите за туризъм
Коментари Харесай

Интернет платформа ще представя туристическия потенциал в трансграничната зона България – Гърция


Интернет платформа ще показва  обобщена информация за опциите за туризъм в българо-гръцки трансграничен район, заяви на конференция Георги Пампоров, ръководител на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), представен от Българска телеграфна агенция.  

Платформата се създава по плана „ Интелигентни маркетингови тактики за туризъм в трансграничната зона България – Гърция “, финансиран по стратегия „ Интеррег V-A Гърция – България 2014 - 2020 “.  В рамките на плана се построява партньорска мрежа с присъединяване на хотелиери, туроператори, представители на туристически бизнес от двете страни на границата. 

Над 3000 функциониращи обекти за настаняване и хранене, компании, предлагащи разнообразни туристически услуги и артикули, ски учебни заведения, планински водачи, екскурзоводи и осведомителни центрове от трансграничната зона са включени в основаната по плана база данни. Информацията от базата данни ще бъде употребена както при създаването на интернет платформата, по този начин и при бъдещи маркетингови тактики.

Една от главните цели на плана е стимулиране на съдействието сред български и гръцки представители на туристически отрасъл за взаимно рекламиране на трансграничния район.  Проектният екип е провел маркетингови изследвания през зимния и през летния сезон, обобщавайки желанията и упованията на туристите, посещаващи Родопите и района. При проведените в границите на плана полемики и срещи с туроператори от страната са показани нови направления и туристически артикули, разгръщащи се на българска и гръцка територия. Очакванията на хотелиерите се концентрират върху вероятността за отваряне на ГКПП- Рудозем, който доста ще засилва туристическия трафик от двете страни на границата.

Разработваната интернет платформа е артикул за групов маркетинг, представящ туристическия район.  Маркетинговото изследване на българската част от трансграничната зона  на територията на областите Смолян, Хасково и Кърджали дава настоящ прочит за интереса на туристите към района, съгласно Георги Пампоров.   
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР